Edukasi isi piringku dan pelatihan penyusunan menu gizi seimbang dalam peningkatan konsumsi sayur buah
DOI:
https://doi.org/10.31101/hayina.3266Abstract
References
Aisah, A., & Havis, A. (2023). Edukasi Pedoman Gizi Seimbang dan Implementasi Isi Piring Makanku pada Siswa SMP Negeri 5 Kota Jambi. Jurnal Abdimas Kesehatan (JAK), 5(1), 111–116. https://doi.org/10.36565/jak.v5i1.456
Anshari, A. F., Margarety, A., Sucipto, H., Abidin, J., S. Sriwisani, N. K., Fibri, D. L. N., & Wibowo, R. A. (2022). Buku Saku Isi piringku Investasikan Kesehatanmu untuk Hari Tua. Universitas Gadjah Mada. https://kesmas.kemkes.go.id/konten/133/0/062511-isi-piringku
Elsad, A. R., Hukum, F., Hukum, M., Nasional, U. P., Widjaja, G., Hukum, F., Hukum, M., & Nasional, U. P. (2022). Peran Usaha Kesehatan Sekolah Dalam Promosi Kesehatan. Cross-Border, 5(1), 451–462. http://journal.iaisambas.ac.id/index.php/Cross-Border/article/view/1097%0Ahttp://journal.iaisambas.ac.id/index.php/Cross-Border/article/download/1097/875
Hapsari, P. W., Khusun, H., & Februhartanty, J. (2018). Pesan Gizi Seimbang Pada Buku Ajar Sebuah Upaya Promosi dan Pendidikan Gizi di Indonesia. In Pesan Gizi Seimbang pada Buku Ajar [sumber elektronis]: Sebauh Upaya Promosi Gizi dan Kesehatan(pp. 4–5). https://repositori.kemdikbud.go.id/21024/1/Pesan-Gizi-Seimbang-pada-Buku-Ajar_Publish-Web.pdf
Kemenkes RI. (2019). Kementerian Kesehatan Republik Indonesia. Kementerian Kesehatan RI, 1(1), 1. https://www.kemkes.go.id/article/view/19093000001/penyakit-jantung-penyebab-kematian-terbanyak-ke-2-di-indonesia.html
Marbun, R. M. (2020). Kesehatanku Berawal dari “Isi Piringku.” Webinar Kolaborasi Prodi Gizi UPN Veteran Jakarta, 1–29.
Nurrita, T. (2018). Pengembangan Media Pembelajaran Untuk Meningkatkan Hasil Belajar Siswa. Misykat, 3(1), 171. https://doi.org/10.33511/misykat.v3n1.171
Rachmi, C. N., Wulandari, E., Kurniawan, H., Wiradnyani, L. A. A., Ridwan, R., & Akib, T. C. (2019). Buku Panduan Siswa AKSI BERGIZI Hidup Sehat Sejak Sekarang Untuk Remaja Kekinian. In Kemenkes RI. Kementerian Kesehatan Republik Indonesia.
Silalahi, V., Putri, R. M., & Ariani, N. L. (2018). Peran Pendidikan Gizi Pada Guru dalam Meningkatkan Asupan Sayur dan Buah Anak Sekolah. Jurnal Ilmiah Ilmu Kesehatan, 6(3), 253–266.
UNICEF. (2019). Analisis Lanskap Kelebihan Berat Badan & Obesitas di Indonesia. https://www.unicef.org/indonesia/id/laporan/analisis-lanskap-kelebihan-berat-badan-dan-obesitas-di-indonesia
Widyawati. (2020). Buku Ajar Promosi Kesehatan untuk Mahasiswa Keperawatan. Sekolah TTinggi Ilmu Kesehatan Binalita Sudama Medan.
Wiradnyani, L. ade, Februhartanty, J., Agustin, C. A., Shinta, D., Oka, A. A. S. I., & Ermayani, E. (2022). Praktik Baik Pelaksanaan Program Gizi untuk Prestasi (Nutrition Goes to School/NGTS) di Indonesia: Tingkat Sekolah Dasar dan Sederajat. SEAMEO RECFON.
Yunawati, I., Setyawati, N. F., Dali, & Nasruddin, N. I. (2023). Gizi Dalam Daur Kehidupan. In Angewandte Chemie International Edition, 6(11), 951–952.(Vol. 3, Issue 1). CV Eureka Media Aksara. https://medium.com/@arifwicaksanaa/pengertian-use-case-a7e576e1b6bf
Downloads
Published
Issue
Section
Citation Check
License
Copyright (c) 2023 Irma Nuraeni, R. Agus Bachtiar , Deris Aprianty
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Authors who publish with Hayinajournal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License (CC BY-SA 4.0) that allows others to share the work with an acknowledgment of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgment of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work.
Hayina journal is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.